Affärsresebloggen

19 teamaktiviteter du kan göra på din kommande konferens

2018-mar-14 15:49:44 / by Lena Mägiste

9 saker att tänka på planera konferens copy.jpg

Den här checklistan vänder sig till dig som fått i uppdrag att boka en konferens men också till dig som är van konferensbokare. Syftet med checklistan är att hjälpa dig planera aktiviteter som alla kan känna sig delaktiga i och kunna vara med i.

Vi har säkert alla varit på en konferens där det genomförts en mängd olika typer av teamaktiviteter där du inte känt dig helt bekväm med att delta av olika orsaker. Och att de oftast inte är så inkluderande för att de helt enkelt bara passar en del av målgruppen.

Beroende på syftet med mötet kan ni välja olika aktiviteter, teamaktivitet för att lära känna varandra. Lite mer krävande och utmanande aktiviteter om ni känner varandra väl och har arbetat länge tillsammans.

Tänk även att aktiviteten ska passa för olika åldrar och att alla fysiskt kan delta, någon kanske är höjdrädd eller blir sjösjuk på havet. Låt även aktiviteterna följa med som en röd tråd i målet med er konferens så att alla förstår varför ni gör detta.

I andra fall är det kvällens middag och efterfest som är huvudpunkten. Men att göra saker man normalt inte gör tillsammans i grupp är oftast uppskattade inslag i en konferens med många ”lyssnaraktiviteter”.

Många gånger är teamaktiviteterna också förknippade med tävlande eller äventyrs/upplevelser vilket inte alltid tilltalar alla. Det finns t o m de som inte ens ser fram emot att åka på konferens just på grund av dessa saker. Så därför har vi tagit fram en checklista med teambuildning-aktiviteter som passar de flesta oavsett, ålder, kön, enkelhet/svårighet, fysiska hinder etc.


I guiden tar vi även upp:

1. Vad är syftet med konferensen och den röda tråden?

2. Förberedelser innan på konferensanläggningen

3. Samt listat 19 olika tips på inom- och utomhusaktiviteter


Utomhus (om vädret och årstiden är lämpligt)
  • Checkpoint Charlie
  • Lär dig fiska som proffsen
  • Boule

Inomhus

  • Musik-Quizz
  • Paketinslagningstävling
  • Poker-kurs

Har vi gjort dig nyfiken? Hoppas det, så passa på att beställa den här nedanför:

Klicka här så kan du beställa guiden om 19 teamaktiviteter


Vi på Akademikerresor har hjälpt företag och organisationer med konferensresor, gruppresor och individuella affärsresor sedan 1991. Vi har många års erfarenhet och våra resekonsulter hjälper dig gärna med tips och arrangemang utifrån dina behov och önskemål. 
Testa oss nästa gång!

Lena Mägiste
VD Akademikerresor

Kategorier: teambuildning, teambuilding på konferens, idéer på en kickoff, tema på konferens, teambuildningaktiviteter, kul saker att göra på en konferens, aktivera medarbetare på konferens eller kickoff

Lena Mägiste

Written by Lena Mägiste

VD på Akademikerresor

Prenumerera på våra blogginlägg

Senaste inläggen