Affärsresebloggen

7 anledningar att satsa på flygbiljetter med bäst bekvämlighet och flexibilitet på din affärsresa

2018-aug-23 11:15:00 / by Lena Mägiste

När du som är affärsresenär ska välja biljettyp på inrikes och utrikes flygresor finns det en mängd olika varianter beroende på vilket flygbolag man väljer. Det finns en mängd fördelar med att lägga till lite extra pengar. Det lönar sig oftast i längden, särskilt när du reser i arbetet.

Aircraft-SAS-in-the-air-1400x932

(C: SAS)
En annan fördel är om du behöver byta flygplan på vägen med att t ex boka resor med samma flygallians t ex Star Alliance är att du slipper checka ut och in ditt bagage mellan bytena. Du får dessutom bonuspoäng på hela resan (fast bokar din resebyrå med andra flygbolag kanske du är med i detta bonusprogram också, men de flesta i Sverige brukar oftast bara vara med i de stora som flyger inom och från Sverige (SAS, BRA flyg och Norweigan).


Det du bör förbereda innan bokning är hur mycket bagage du planerar att ta med på din affärsresa. Det avgör oftast vilken biljettyp som du bör boka. De flesta bolag har numera biljetter utan bagage och måltider i sina lägsta biljettyper men det går oftast att köpa till eller så bokar din resebyrå en annan biljettyp från början. 

Vad skiljer dem åt?
Biljettyperna är som sagt olika men här reder vi ut begreppen och vi visar SAS biljettkoncept. 
Flexibilitet och förmåner skiljer biljettyperna åt. I SAS Go ingår egentligen ingenting mer än själva biljetten och endast handbagage (max 8 kg). All ev mat (är oftast bara smörgåsar eller plockmat) och dryck får du köpa till.

Men om du bara lägger till några hundralappar vid bokningstillfället så får du i SAS Plus så mycket mer för pengarna i form av förmåner och bekvämlighet.

SAS Ticket concepts

1. Flexibilitet
- Du kan om- och avboka biljetter om t ex möten ändras, förseningar.
- Incheckning går fortare så du kan komma till flygplatsen senare.

2. Fast Track
Du slipper köer vid passkontroll och egen säkerhetskontroll) på svenska flygplatser och på vissa internationella flygplatser (bra särskilt vid stora flygplatser). Du får boarda, gå ombord först på planen och gå av först eftersom val av sittplats ingår i SAS Plus.

3. Lounge Access
I loungerna ingår gratis wi-fi, lugn och ro, mat, drycker, frukost, arbetsplatser, viloplatser, tidningar, TV och du får information om din flight. Mycket bra vid t ex förseningar och om du har lång transit tid. Internationellt har Star Alliance en gemensam lounge för alla sina flygbolag.

4. Måltid och dryck ombord
På short-haul (inrikes och Europa) ingår en riktig måltid, drycker och kaffe), på longhaul – långdistans ingår oftast trerättersmeny, drycker, kaffe etc. Numera ska wi-fi vara installerat på de flesta Europadestinationerna samt på långdistansflygen.

5. Bagage

- 2 x 23 kg incheckat bagage (obs – måste vara fördelat på två väskor)
- Priority tag på din resväska och då får du oftast din väska vid bagagebandet först

6. Bonusprogram

- Mer bonuspoäng än i SAS Go
- Genom bonusprogram samlar du poäng på alla flygbolag inom Star Alliance
- Har du kommit upp i Silver, Guld eller Diamond kan du oavsett biljettyp bestämma sittplats t ex via SAS Appen.


7.  Ännu mer flexibilitet och framför allt bekvämlighet – boka en Businessbiljett!

Kategorier: anlita affärsresebyrå, SAS, Affärsflyg, Biljettyper

Lena Mägiste

Written by Lena Mägiste

VD på Akademikerresor

Prenumerera på våra blogginlägg

Senaste inläggen